Blog

Portada i reportatge a la revista GiDona

Micropigmentació a Girona

Portada i reportatge a la revista GiDona. Núm. 144, novembre 2019

Em dic Gemma Vàzquez, nascuda a Badalona fa 30 anys i gironina d'adopció des de en fa 3, fent bona la dita de «Girona m'enamora».

Sóc filla única, nascuda dins d'una gran família treballadora i molt unida de la qual sempre m'he sentit orgullosa. Som 10 cosins, a alguns ens separen pocs anys, i tots els caps de setmana i estius els passàvem junts a Blanes o a Tordera amb el meu estimat i molt enyorat iaio Pepe. Es podria dir que he tingut el millor de tots dos mons, ser filla única i «germana» alhora.

Els meus pares, autònom ell, mestressa de casa ella, sempre han fet tot el que han pogut per oferir-me la millor educació i transmetre'm uns valors que jo he fet meus. Són uns pares comprensius, que sempre m'han acompanyat per tal que jo creixés feliç i m'han donat suport en les decisions que he pres, ajudant-me a trobar el meu propi camí. Des de la perspectiva que em donen els anys que porto viscuts, considero que han fet molt bé la seva feina, si bé en alguna ocasió no els hi ho he posat del tot fàcil. Els hi dec tot i són el meu major pilar. Gràcies pares.

Des de petita he sentit una forta connexió amb els animals. A casa sempre n'hi ha hagut, ja hi eren abans de que jo arribés, així que en tots els records que tinc, d'una manera o altra, hi apareix algun pelut (o plumat o escatat en el seu defecte). A mesura que he anat creixent aquest sentiment s'ha anat fent més fort si és possible, traduint- se en incorporacions de nous membres de la família (recollits del carrer i adoptats).

Els pares m'expliquen que dibuixo des de que vaig ser capaç d'agafar un llapis. La mare sempre havia de dur fulls de paper i colors a la bossa, preparada per treure'ls a la mínima ocasió. M'hi passava hores davant d'un full en blanc, i encara avui alguna de les meves «primeres obres» estan exposades entre imants a la nevera dels meus pares.

Aquest interès pràcticament innat pel dibuix, va fer que després de l'ensenyament obligatori em decidís per continuar aprofundint en la formació artística, cursant el batxillerat artístic i completant-lo amb estudis en disseny i belles arts. Encara avui segueixo formant-me i millorant pel que fa al dibuix, i actualment curso estudis de dibuix artístic a l'Escola Municipal d'Art del Centre Cultural de la Mercè, aquí a Girona. Finalment, la meva afició s'ha convertit en la meva professió, així que podríem dir allò tant sentit de que «no treballo ni un dia perquè faig el que m'agrada».

Dibuix apart, en tinc altres d'aficions. El món de l'art em fascina, i més concretament la història de l'art. Soc assídua al cinema, preferiblement ciència-ficció o qualsevol cosa que faci en Tarantino. A la tauleta de nit sempre hi tinc un llibre, de coberta tova per poder endur-me'l on calgui (actualment és l'Any de la Plaga d'en Marc Pastor). I des de fa anys m'interessa l'astronomia, llegint i aprenent tot el que puc dels misteris que «hi ha allà fora».

Vaig conèixer a la meva parella, en Carles, fa 12 anys, just quan començava els seus estudis de medicina a la UB. Anys més tard, per motius professionals vam fer les maletes i vam marxar al nord, a Donostia, on vam passar cinc anys gaudint de la seva gent, el seu verd, els seus pintxos i, de tan en tan, el seu txirimiri. És podria dir que sempre havíem tingut el dubte de tornar a Barcelona o quedar-nos al País Basc fins que va arribar l'oportunitat de venir a Girona.

I és que, tot i que vam viure molt bé a San Sebastià (us el recomano si no el coneixeu), nosaltres sempre vam voler tornar a casa. Encara recordo el dia de Maig de fa tres anys quan, al arribar a casa, en Carles em va dir que havien aparegut opcions de treballar a Girona i Barcelona i com, després d'una entrevista i diverses trucades, vam decidir que la millor elecció per nosaltres era aquesta. Així que la primavera del 2016 vam iniciar una nova etapa en les nostres vides i gairebé a la vegada varem decidir que faríem llar aquí. Un altre cop «Girona enamora».

Soc la Gemma Vazquez i, des del 2015, també soc Gemma Micropigmentació, micropigmentadora estètica i tatuadora paramèdica.

La micropigmentació consisteix en la implantació de pigments estèrils en les capes superficial de la dermis cutània i deriva de l'art del tatuatge. Aquests pigments son de partícules petites perquè el cos, mitjançant el sistema limfàtic pugui expulsar-les o reabsorbir-les (a diferencia del tatuatge), i es dipositen mitjançant maquinaria especifica pensada per a poder maniobrar amb major comoditat i lleugeresa.

La duració de la micropigmentació pot variar en funció de l'habilitat i tècnica de l'artista per a realitzar una correcta implantació, del tipus de pigment, del propi sistema inmunològic del pacient, del tipus de pell que es tingui i de les cures i manteniment que se'n faci, però, es una tècnica que ofereix resultats semipermanents, perquè sigui possible corregir forma i color si cal a causa del pas dels anys i s´ha de mantenir amb retocs periòdics.

És un procediment que aporta comoditat amb un gran estalvi de temps, així con una millora de l'aspecte i l'autoestima, guanyant en benestar i practicitat.

Com ja he mencionat, he dibuixat des de que tinc memòria, pel que la transició fins a aquesta professió ha estat una confluència de camins i habilitats que s'ha produït de manera molt natural.

La meva formació artística em diferencia de la majoria de companyes del sector que provenen del mon de l'estètica, i m'aporta una visió i uns estàndards diferents a la resta. De la mateixa manera, en contraposició al que acostuma a ser habitual, la meva dedicació és exclusiva, intensiva i ininterrompuda en vers a la micropigmentació, fet que m'ha permès dominar i perfeccionar diverses tècniques, i especialitzar-me en profunditat en hiperrealisme aconseguint resultats de gran naturalitat.

Al llarg de la meva carrera he assistit a nombrosos congressos i formacions, tan a nivell nacional com internacional, amb els professionals més rellevants del mon de la micropigmentació i el tatuatge paramèdic, creadors de les tècniques més innovadores. Per a mi, en la meva professió, és imprescindible la formació continuada, aprenent i millorant cada dia a fi d'oferir serveis professionals de la més alta qualitat i confiança.

El meu estil no consisteix en transformar o alterar, sinó en realçar els trets propis, embellir o corregir les faccions que el temps va alterant o bé recrear-les si mai s'han tingut, mantenint sempre la identitat física de cada persona i respectant la seva fisonomia.

Em considero una persona perfeccionista i exigent amb mi mateixa. Entenc que «menys és més», pel que sempre cerco resultats naturals, cuidats i elegants en els meus treballs. Estudio cada cas de forma personalitzada, adaptant-me a cada clienta i als seus desitjos, ressaltant i equilibrant els seus trets a fi que aconsegueixi els resultats que busca i quedi completament satisfeta.

Una vessant de la meva professió és l'estètica facial, potenciant la bellesa que hi ha en tota clienta. Es poden tractar les celles (millorant o corregint-ne la forma, reomplint celles poc poblades), els ulls (donant-los intensitat amb un espessiment de pestanyes o creant un eyeliner permanent) o els llavis (colorejant-los per rejovenir-los, dona'ls-hi forma o recuperar el color). En el meu perfil de instagram, @gemmamicropigmentacio, hi trobareu exemples dels diferents tractaments.

Amb la micropigmentació estètica es poden aconseguir resultats molt naturals així com també d'efecte maquillat, depenent del que la clienta vulgui aconseguir. Tanmateix, els resultats que s'aconsegueixen no són incompatibles amb el maquillatge tradicional, pel que si apareix una ocasió especial o simplement ve de gust veure's més arreglada, sempre es podrà aplicar el maquillatge sobre zones micropigmentades.

L'altra vessant és la paramèdica, on col·laboro amb professionals mèdics (cirurgians plàsics, cirurgians oncològics, oncòlegs, dermatòlegs i oftalmòlegs) que em coneixen, confien en els meus resultats i em recomanen als seus pacients. La recreació tridimensional del complex areola-mugró (CAM), el tractament de celles i pestanyes en pacients que han realitzat quimioteràpia, correcció d'alopècia o emmascarament de cicatrius són algunes de les tècniques que ajuden a les meves clientes a millorar la seva autoestima. A instagram hi trobareu el perfil @tancaelcercle, on veureu diferents treballs que he realitzat en pacients que han perdut l'areola a causa d'una cirurgia de càncer de mama.

Tan la micropigmentació estètica com la paramèdica m'apassionen, i m'han permès conèixer dones (també homes) extraordinàries.

He dut a terme la meva feina al Centre mèdic CTD de Girona i col·laborant de forma itinerant amb diferents centres de la comarca. Però des d'aquest mes de Novembre inicio un nou repte amb l'obertura del meu propi estudi, al centre de Girona. He posat molta atenció i esforç en crear un espai íntim i acollidor, on tota clienta que hi entri

se senti còmode i relaxada. Igualment, seguint les meves conviccions, he procurat que tots els productes i materials emprats siguin plastic free, vegans i cruelty free, (que respectin el medi ambient i els animals) molt difícil d'aconseguir en aquest sector.

Contacte

Informació bàsica sobre protecció de dades: Responsable: Gemma Micropigmentació. Finalitat: Gestionar els nostres serveis de tatuatge cosmètic i paramèdic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: Gemma Micropigmentació. Drets: Pot exercir els drets previstos en els articles 15 a 22 del RGPD, que es recullen en la política de privacitat.

UBICACIÓ

(NOMÉS CITES CONCERTADES)

GRAN VIA DE JAUME I, 60 LOCAL 5

17001 GIRONA

HORARI D’ATENCIÓ AL CLIENT

(PREFERIBLEMENT WHATSAPP)

DL-DV: 10:00 -20:00H

HORARI DE L’ESTUDI

DL-DJ: 10:00-14:00H / 15:00 -19:00H

DV: 10:00-14:00H

NOMÉS CITES CONCERTADES

NO S'ATÉN SENSE CITA PRÈVIA

Per rebre informació detallada sobre els preus dels nostres serveis completa el formulari: